Efter många om och men. / Milliebase is back

Okej, hallå. Nu ska jag börja bli sådär velig igen.
Jag har nog haft fem olika bloggadresser under mitt liv men den som varat längst för mig har varit milliebase.devote.se...... det borde i alla fall mina vänner känna till! Diskuterat mycket med mig själv (även min bror) och kommit fram till att jag ska hålla mig till MILLIEBASE. Ferreyra fick jag ifrån min fina farmor, but it is just not me. 
 
Jag heter "Milliebase" överallt, har till och med en egen domän som heter så. Därför ska jag fortsätta bära detta namnet som numera är en del av min identitet. Yes, I just said that. 
 
FÖLJ MED MIG! Så ska jag försöka (FÖRSÖKA) lova att aldrig mer byta bloggadress.
Klicka på bilden för att komma till bloggen!
 
 
 
 
ABOUT MY LIFE | | Kommentera |

Vi två.

Äntligen har jag fått sova ut och ta det lugnt efter den roligaste långhelgen på länge. Tog sommarlov i fredags och började med fest redan då, fortsatte dagen efter med Håkan Hellström-dag, till att på söndag ha lite post-Håkan häng och examensfirande på nationaldagen. Lika lycklig som jag är på bilden har jag varit exakt hela helgen. Har tagit så himla mycket bilder under hela helgen att jag inte orkat gå igenom alla ännu. Men det kommer, jag lovar!
 
Just nu sitter jag och väntar på att min kära mor ska komma hem, senare ska jag bege mig hem till Göteborg igen. Jag har ännu inte riktigt smält att jag inte har några obligatoriska studier förrän om tre månader? KNÄPPT.
 
 
 
 PS. Bilden är tagen av min käre broder men redigerad av mig.
 
ABOUT MY LIFE, ABOUT PHOTOGRAPHY | | Kommentera |

Det här med att rädda bilder

Före
Efter
Gör allt för att fly undan plugget, ändå är slutet så nära nu. Förtjänade dock en liten paus innan jag fortsätter att skriva tills fingrarna blöder. Det är så roligt att sitta och pilla med Photoshop och det bästa är att jämföra resultatet med originalbilden. Räddade en bild från Näckrosdammen, ser så himla mysigt ut och det var det också! Ibland tänker jag att jag kanske borde rikta in mig på att bli bildbehandlare i framtiden eftersom jag kan sitta i flera timmar och redigera. Ska försöka spendera lite mer tid till att lära mig nytt i sommar.
 
Något som har frusterat mig något fruktansvärt det senaste är att mina bilder alltid blivit döda och nästintill färglösa, när jag lagt upp bilder på bloggen, tills jag igår kom på problemet. Jag hade inte sparat mina bilder i webbformat vilket ledde till förändring i färgrymden. Titta liksom! (Vänster är fel, höger är rätt)
 
Ser ni skillnaden?? Så himla irriterande. Ska hädanefter komma ihåg att spara rätt så jag sliper trista matta färger. Vad nördigt detta inlägget blev... Anyhow, jag har skrivit något och nu har ni fått reda på vad som stör mig om dagarna och vad jag sysslar med när jag är hemma och latar mig.
 
 
 
 
ABOUT PHOTOGRAPHY | Nikon, Photoshop | | Kommentera |
Upp